Herhaalde oproep

Team Bestuursrecht van de Rechtbank Overijssel zoekt een:

Teamvoorzitter Bestuursrecht

Verbindende en besluitvaardige leider

De sluiting van een pand, omdat er handgranaat voor de deur is gevonden. Een geschil met betrekking tot bouwprojecten en/of bestemmingsplannen. Het wel of niet verlenen van een verblijfvergunning. Het weigeren van een uitkering. Integriteitskwesties bij de politie.

Allerhande geschillen tussen burgers en de overheid komen voorbij in de zittingszaal. Team Bestuursrecht houdt zich dagelijks bezig met deze zaken. Draag jij daaraan bij, als de nieuwe teamvoorzitter Bestuursrecht?

Wie ben je?

Je bent een rechter die leiding geeft op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Het team  Bestuursrecht bestaat uit professionals, die zelfstandig te werk gaan. Jouw rol is het begeleiden en stimuleren van die medewerkers, door ruimte te geven waar mogelijk en duidelijk te zijn waar nodig. Jij bent iemand die ervan houdt het voortouw te nemen en samen uitdagingen aan te gaan. Je stimuleert ontwikkeling en samenwerking. Jouw leiderschapsstijl kenmerkt zich door een inspirerende, pragmatische en coachende aanpak. Wanneer nodig kun je ook overtuigen en durf je aan te spreken. In verbinding met de professionals uit je team durf je los te laten, soms te confronteren en knopen door te hakken.

De bestuursrechtspraak bevindt zich in een spannende fase. Er is een brede discussie over het toepassen van maatwerk en het toetsen van regelgeving aan het evenredigheidsbeginsel, over het minder opwerpen van formele barrières voor burgers, over geschilsoplossing in plaats van alleen rechtsmatigheidstoetsing. En we lopen bij ons team voorop bij het steeds verder digitaliseren van het werkproces, van ontvangst van stukken tot het werken met DWD. Jij ziet deze en andere veranderingen als aantrekkelijke uitdagingen en je hebt er zin in om leiding te geven aan een team dat met deze zaken aan de slag is.

Over team Bestuursrecht

Ons team bestaat uit ongeveer 70  collega’s (rechters, juridisch medewerkers en administratief medewerkers), die werken vanuit de locatie Zwolle. We hechten veel waarde aan samenwerken en verbinding, zowel binnen ons team als met de maatschappij en onze ketenpartners. Dit doen we door elkaar regelmatig te zien, elkaar eerlijk te vertellen wat we vinden en ook elkaars talenten te benutten om te komen tot de beste resultaten.

Wat wij je bieden

Rechtbank Overijssel is een relatief kleine rechtbank. Mede daardoor is er een informele sfeer werksfeer en een werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt. Elke collega heeft een onmisbare rol in efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit: of je nu bode, rechter, administratieve kracht of communicatie adviseur bent. Ook in jouw rol maak je het verschil tussen recht en onrecht.

Als teamvoorzitter stuur je een zelf een professioneel team van rechters aan. Je geeft daarnaast ook leiding aan het hoofd van de juristen en het hoofd van de administratie. Prestaties van het team vallen onder jouw verantwoordelijkheid, in termen van kwaliteit en productie.

Je wordt voor een gedeelte van jouw tijd als rechter ingeschakeld in jouw team. Binnen de groep teamvoorzitters werk je samen aan kwaliteit van de rechtspraak in jouw gerecht. Je zet je in binnen de landelijke overleggen van Bestuursrecht en zorgt voor input en terugkoppeling.

Deze functie is gewaardeerd in schaal 8 RM en het betreft een functie voor 36 uur. Voor de functie geldt een toelage van 250 euro bruto. Indien je nog geen senior rechter bent ontvang je eerst een toelage in schaal 8 RM voor de duur van een jaar. Bij een succesvolle invulling van de functie volgt benoeming in de betreffende schaal. Naast het salaris bieden wij flexibele werktijden en secundaire arbeidsvoorwaarden van het Rijk.  Een referentiecheck en/of assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

De standplaats voor deze functie is Zwolle.

Interesse?

Zoek jij veelzijdigheid en uitdaging in je werk en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtbank Overijssel iets voor jou.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de waarnemend president mr. Elmy Elderman, telefoonnummer 06 45 44 27 24

Je sollicitatie ontvangen wij graag op emailadres: PenO.werving_selectie.rb-ove@rechtspraak.nl, onder vermelding van de functienaam. Dat kan tot uiterlijk 30 november. De gesprekken vinden plaats op 6 december in Zwolle.

Bijzonderheden

De rechtbank Overijssel is een boeiende organisatie. Er werken gemotiveerde professionals die houden van aanpakken, in een goede sfeer. Kennis delen met collega’s en je ontwikkelen in je vakgebied vinden wij belangrijk. Onze rechtbank is er voor iedereen en dat zien we graag terug in de samenstelling van onze organisatie. Onze kantoren zijn geschikt voor medewerkers met een beperking. We hebben drie locaties: Zwolle, Almelo en Enschede.