Rechter-commissaris strafrecht bij rechtbank Midden-Nederland

Voor onze rechtbank zijn wij op zoek naar een Rechter-commissaris strafrecht “Werken in een hecht team in de meest dynamische rol die de rechtspraak kent!”

Werken bij de rechtbank Midden-Nederland

Voor de rechtbank Midden-Nederland zijn externe oriëntatie én de kracht van de professional leidende principes. Dat betekent voor alle medewerkers: werken met de blik naar buiten, weten wat er in de maatschappij speelt en dat vertalen naar continue verbetering. Omgevingsbewustzijn, zelfreflectie, een lerende houding en het nemen van initiatieven zijn sleutelbegrippen in onze organisatie. De werksfeer binnen onze rechtbank is informeel. De rechtbank Midden-Nederland bestaat uit de kantoor- en zittingslocaties Utrecht en Lelystad en de zittingslocaties in Almere en Amersfoort. Bij de rechtbank werken ruim 850 mensen, onder wie 190 rechters. Samen behandelen zij per jaar 170.000 zaken voor de 1,8 miljoen inwoners van Utrecht, Flevoland en Gooi- en Vechtstreek. Daarmee maken we 170.000 keer een eind aan onzekerheid en zorgen we ervoor dat mensen weer kunnen bouwen aan de toekomst. Snel, toegankelijk en gezag hebbend zijn daarbij belangrijk begrippen.

Het Team

Je maakt als rechter-commissaris in strafzaken onderdeel uit van het team Kabinet RC. Dit team bestaat uit negen rechter-commissarissen en een toegewijde groep griffiers. Je bent werkzaam in Utrecht en Lelystad in een afwisselend rooster. Tijdens kantoortijden werken we in koppels (van een RC en een griffier) nauw samen en buiten kantoortijd ga je regelmatig met een griffier op pad voor huiszoekingen.

Wat we van je vragen

De functie van rechter-commissaris wordt gekenmerkt door een grote mate van flexibiliteit en doe-mentaliteit. Je bent een uitstekend (senior) rechter met werkervaring in het strafrecht en bij voorkeur ook als MK-voorzitter. Je hebt collegiale samenwerking met je collega-rechters en alle andere medewerkers van de rechtbank hoog in het vaandel staan. Je neemt je verantwoordelijkheid als professional en levert zo je bijdrage aan het bereiken van de doelstellingen van de rechtbank. Je vraagt en geeft feedback en bent nooit uitgeleerd. Zo geldt voor rechters bij de rechtbank Midden-Nederland een roulatiebeleid. Het roulatiebeleid stelt je in de gelegenheid om je verschillende rechtsgebieden eigen te maken. De beschrijving van onder andere de gevraagde competenties en resultaatgebieden staat in het landelijk functieprofiel rechter respectievelijk senior rechter. De termijn voor de werkzaamheden als rechter-commissaris is in beginsel 3 à 4 jaar. Daarna verwachten wij de bereidheid om binnen onze rechtbank te werken daar waar het werk is. Dat kan ook roulatie betekenen tussen rechtsgebieden en/of tijdelijk andere werkzaamheden oppakken, inhoudelijk en/of organisatorisch, om een bijdrage te leveren aan het goed functioneren van de organisatie.

Wat we je bieden?

Een salaris in salariscategorie 9 (rechter) of 8 (senior rechter) Rechterlijke Macht.

Interesse?

Als je interesse hebt in het kabinet RC bij de rechtbank Midden-Nederland neem dan voor meer informatie over de functie of voor een oriënterend gesprek contact op met Monique Koppert, teamvoorzitter Kabinet RC (06 13 76 32 57). Reageren kan door een mail te sturen naar recruitment.RB-MNL@rechtspraak.nl