(Senior) rechters op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht

Doorlopende vacature

Rechtbank Den Haag heeft meerdere vacatures voor ervaren (senior) rechters die het leuk zouden vinden te werken op het gebied van octrooien, merken, auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten.

Rechtbank Den Haag

Rechtbank Den Haag is in Nederland op een aantal terreinen van het intellectuele eigendomsrecht exclusief bevoegd, zoals het octrooirecht, het Uniemerkrecht, het Gemeenschapsmodelrecht en het kwekersrecht. Zaken met betrekking tot auteursrecht, portretrecht, naburige rechten, databankrecht, handelsnaamrecht en Benelux merken- en modellenrecht behoren echter ook tot ons werkterrein. Door onze expertise worden wij door de creatieve industrie vaak gevraagd te beslissen in complexe juridische geschillen over nieuwe producten en moderne technologische ontwikkelingen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken ervaren (senior) rechters, liefst binnen het IE-recht, maar de vacature is nadrukkelijk ook gericht aan (senior) rechters die zich die kennis eigen willen maken. Een bovengemiddelde interesse en inzicht in de natuurwetenschappen en een goed ontwikkeld gevoel voor techniek is een pre, maar geen must.
Bent u de Engelse taal voldoende machtig om Engelstalige stukken te lezen en bent u in staat om complexe zaken vlot te doorgronden? Kunt u in korte tijd veel informatie verwerken met een goede balans tussen kwaliteit en kwantiteit? Bent u nieuwsgierig naar of heeft u affiniteit met het intellectuele eigendomsrecht? Dan bent u de (senior) rechter waarmee wij ons team graag versterken.

Wat bieden wij?

Wij bieden een stimulerende en boeiende werkplek in een rechtsgebied dat sterk internationaal georiënteerd is en waar geen dag hetzelfde zal zijn. U komt te werken in een klein, hecht team van enthousiaste en bevlogen collega’s.

Belangstelling

Indien u belangstelling heeft voor deze vacature dan gaan wij graag met u in gesprek over uw ambities en de mogelijkheden. U kunt uw schriftelijke motivatiebrief vergezeld van cv richten aan de president van rechtbank Den Haag, mevrouw mr. R.G. de Lange-Tegelaar via secretariaatgerechtsbestuur.rb.denhaag@rechtspraak.nl.

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met de heer mr. J.Th. van Walderveen, rechter in de sectie IE, via telefoonnummer 06 25 65  85 32.

Voor meer informatie omtrent de procedure kunt u contact opnemen met de afdeling P&O via HRM-RA.rb-dh@rechtspraak.nl.