Raadsheer familie- en jeugdrecht

Het gerechtshof Amsterdam zoekt voor het team familie- en jeugdrecht (afdeling civiel- en belastingrecht) een raadsheer.

Zoek je inhoudelijke verdieping, ruimte voor kwaliteit en meervoudige rechtspraak met zeer ervaren collega’s? Wil je een bijdrage leveren aan richtinggevende rechtspraak? Werken bij het gerechtshof Amsterdam, op een prachtige locatie aan het IJ, biedt hiertoe de mogelijkheid. Wij bieden een inspirerende werkomgeving, een collegiale werksfeer en goede arbeidsomstandigheden.

Over het gerechtshof Amsterdam

Het gerechtshof Amsterdam spreekt recht in hoger beroep in rechtszaken waarin eerder uitspraak is gedaan door de rechtbanken Noord-Holland en Amsterdam en waarin behoefte is aan een tweede rechterlijk oordeel over vaststelling van feiten en/of rechtstoepassing. De appelrechtspraak is binnen de rechtsstaat een onmisbare schakel: het hof biedt een herkansing, overziet het werk van de rechtbanken en ondersteunt en bevordert de rechtsvormende taak van de Hoge Raad.

Het rechtsprekende deel van het hof is georganiseerd in twee afdelingen. De afdeling strafrecht en de afdeling civiel- en belastingrecht, waarbinnen het team familie- en jeugdzaken valt. Centraal in de ontwikkeling van de cultuur van het gerechtshof staat de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit en de effectiviteit van het hof. De organisatie kenmerkt zich door een open houding en is blijvend nieuwsgierig naar verbeteringen.

Wie zoeken wij

Wij zijn op zoek naar een ervaren rechter of raadsheer met een brede kennis van het algemene personen- en familierecht met daarnaast ruime ervaring in het huwelijksvermogensrecht en bij voorkeur ook het erfrecht. Het schrijven van uitspraken behoort tot jouw gebruikelijke werkzaamheden. Van de raadsheer wordt verwacht dat eventuele specifieke kennis of deskundigheid ook ten dienste van het hof wordt ingezet en met de collega’s wordt gedeeld. Voor deze functie is het belangrijk dat jouw luistervaardigheid, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en jouw oordeelsvorming van een hoog niveau zijn.

Het landelijke profiel van raadsheer en meer informatie over het gerechtshof Amsterdam kun je vinden op www.rechtspraak.nl 

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met:

  • mr. E. de Greeve, president, telefoon 088 – 361 3580 of
  • mr. F. Kleefmann, teamvoorzitter familie- en jeugdrecht, telefoon 088 – 361 3823 of
    06 2746 0231.

Solliciteren

Je kunt tot en met 30 juni 2024 jouw sollicitatiebrief met vermelding van drie referenten, vergezeld van jouw cv, digitaal sturen naar de president van het gerechtshof Amsterdam, mr. E. de Greeve, via Anita Meijer  a.a.w.meijer@rechtspraak.nl.

Een eerste gespreksronde (met het gerechtsbestuur en de teamvoorzitter) zal naar verwachting plaatsvinden in week 27. De tweede gespreksronde (met de benoemingsadviescommissie) zal naar verwachting plaatsvinden in week 28 of week 29.