Raadsheren, team belastingrecht, locatie Arnhem en Leeuwarden

Ben je een ervaren en bevlogen rechter of raadsheer met ruime kennis van het belastingrecht en hou je van diepgang in jouw werk? Lijkt het je leuk samen met collega-raadsheren recht te spreken en ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Dan is dit jouw kans! Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is voor het team belastingrecht op zoek naar

Raadsheren

team belastingrecht

32 – 36 uur per week

locatie Arnhem en Leeuwarden

 

Ons gerechtshof

Jaarlijks behandelt en beslist het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in ruim 25.000 hoger beroepszaken van vier rechtbanken uit zeven provincies en de regio Gooi- en Vechtstreek. Rechtspraak in hoger beroep biedt de meerwaarde van collegiale besluitvorming door drie raadsheren met oog voor de mens achter de procedure en ontwikkelingen in de samenleving. Bij ons hof werken ongeveer 525 collega’s, onder wie 160 raadsheren. We zijn één hof met twee kantoorlocaties in Arnhem en Leeuwarden en drie zittingslocaties (Arnhem, Leeuwarden en Zwolle).

Ons team belastingrecht

Het team belastingrecht is een hecht team van raadsheren, gerechtsjuristen en administratief medewerkers. Binnen ons team werken we hard en voelen we ons verantwoordelijk voor ons werk en verbonden met elkaar. Met elkaar creëren we een plezierige werkomgeving en vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk. De sfeer is informeel en collegiaal. We willen graag een team zijn met een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis. 

Binnen het team belastingrecht wordt enthousiast en met veel inzet gewerkt aan kwalitatief hoogwaardige en tijdige appelrechtspraak. Onze hoogopgeleide gerechtsjuristen ondersteunen in de werkzaamheden. Samen werken wij op hoog niveau aan het bereiken van onze doelstelling: goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak in hoger beroep. Het team belastingrecht van Hof Arnhem-Leeuwarden loopt daarbij voorop waar het gaat om innovatie en digitalisering van de rechtspraak, zoals bijvoorbeeld digitale toegang in rijksbelastingzaken en lagere overheden.

 

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar rechters die enthousiast zijn om als raadsheer ingezet te gaan worden.

Uiteraard beschik je over kennis in de volle breedte van het belastingrecht en zijn je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en oordeelsvorming van hoog niveau. Daarnaast houd je ervan mee te denken over innovatie en digitalisering binnen de (belasting)rechtspraak en vind je het leuk jouw specifieke kennis of deskundigheid over te dragen aan collega’s. Ten slotte krijg je energie van samenwerken en lever je graag een bijdrage aan het realiseren van de gezamenlijke doelstellingen van het team. Het op effectieve wijze geven en ontvangen van feedback is voor jou vanzelfsprekend.

Meer informatie kun je vinden in het landelijk profiel van raadsheer. Dit is te vinden op www.rechtspraak.nl 

Wat bieden wij?

Wij bieden -naast goede arbeidsvoorwaarden- een afwisselende werkomgeving met een basiswerkplek in Arnhem, waarbij wordt verwacht dat er ook incidenteel zittingen in Leeuwarden plaatsvinden. Binnen het team belastingrecht werken we volledig met digitale werkdossiers. Om aan dit alles te kunnen voldoen zorgen wij ervoor dat je beschikt over uitstekende digitale voorzieningen.

 

Rechtspositie

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de WRRA. Het salaris bedraagt minimaal € 8.599,36 en maximaal € 10.143,85 bij een 36-urige werkweek (salariscategorie 8), exclusief 16,3% IKB-budget. Binnen ons hof vinden we werken met digitale werkdossiers belangrijk. Om je hierbij optimaal te faciliteren krijg je de beschikking over uitstekende ICT hulpmiddelen. Voor de vacatures voor de locatie Arnhem geldt dat je standplaats Arnhem wordt; voor de vacatures voor de locatie Leeuwarden geldt dat je standplaats Leeuwarden wordt. Voor beide locaties geldt dat je gevraagd kunt worden incidenteel zittingen te doen op de andere locatie of op de zittingslocatie Zwolle. 

 

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Han Verhagen (teamvoorzitter) 06-46351798. Het is natuurlijk ook mogelijk om een oriënterend gesprek te plannen en/of een (digitaal) kopje koffie te drinken met Han Verhagen en/of  Jonneke Oosting (president).

 Wil je meer weten over de procedure, dan kun je contact opnemen met onze HRM adviseurs, Esther Speklé (06-25762783).  


Interesse?

Ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Reageer dan en stuur jouw sollicitatiebrief met CV naar solliciteren.gh.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl t.a.v. dhr. mr. E. (Eddy) Bongers.